Werkwijze

Ontdek de efficiënte werkwijze van ALKA Keukens voor een perfecte keuken op maat

Vind inspiratie voor je droomkeuken

Inspiratie

Inspiratie opdoen

Je bent van harte welkom in onze showroom om ideeën op te doen. Je kan er op je gemak rondkijken en onder het genot van een drankje je vragen stellen. Vergeet niet in laden en achter de deuren te kijken, wie weet zie je iets verrassends. Eén van onze ervaren adviseurs helpt je graag verder. Om thuis gezellig verder te oriënteren hebben we voor u diverse inspirerende brochures  

  • Rondleiding door de showroom  
  • Tijd om je vragen te stellen
  • Verschillende catalogi om mee naar huis te nemen

Intakegesprek

Intakegesprek

Bij het intakegesprek gaan we met je aan tafel zitten om in eerste instantie je wensen te inventariseren en de ruimte schetsmatig op te zetten. We nemen ruim de tijd om je mee te nemen in specifieke mogelijkheden en producteigenschappen. Met de showroom tot onze beschikking kunnen we de vele stijlen en materialen laten beleven. Wij zullen je een onafhankelijk advies geven en zorgen dat de keuzes gemaakt worden die het beste aansluiten bij jouw specifieke wensen!

  • Samen een keukenontwerp maken

  • Vergeet niet een tekening en eventueel foto’s van de keukenruimte mee te nemen!
  • Een ontwerpgesprek met één van onze ervaren adviseurs Wouter, Peter of Thom
  • Persoonlijk advies
  • Na het gesprek krijg je een mooie perspectief presentatie en kostenindicatie op basis van je wensen en budget

Vervolgafspraak

Vervolgafspraak

Soms lukt het al bij de intake om een goede weergave te krijgen van de keuken, maar meestal nemen we iets meer de tijd om de eerste ideeën uit te werken. Tijdens de vervolgafspraak kunnen we je dan niet alleen de plattegronden voorleggen, maar ook een inspirerende perspectiefpresentatie, zodat je een fotorealistisch beeld krijgt van hoe je keuken eruit kan komen te zien. Eventuele wijzigingen in keukenuitvoering of ontwerp kunnen we doorspreken, en de keuken volledig naar jouw wens finetunen.
Op onze inspiratie pagina kan je voorbeelden zien van keukens die we hebben mogen realiseren.

De koop

De koop

Pas als je volledig tevreden bent over de keuken en de kosten kunnen we de koop bezegelen. Na het tekenen van de koopovereenkomst krijg je nog een zeer gedetailleerde opdrachtbevestiging met de benodigde aansluitpuntentekeningen en overige informatie. Als ingangsdatum van de levertermijn geldt het moment van ontvangst van de door het CBW gegarandeerde 15% aanbetaling.

Montage

Montage

Een mooie keuken komt pas echt tot zijn recht als hij deskundig gemonteerd is. Hiervoor werken we met zeer ervaren monteurs, waarbij de samenwerking tot soms wel 30 jaar teruggaat. Indien gewenst kunnen wij ook extra werkzaamheden voor je verzorgen, zoals de oude keuken verwijderen, gas, water en lichtpunten aanpassen, stuc en/of tegelwerk.

Nazorg

Nazorg

Als de keuken staat, komen we graag nog even langs om de keuken officieel op te leveren. De laatste verbeterpunten nemen we onder de loep en lossen we op. Maar ook voor de verre toekomst blijven wij jouw aanspreekpunt voor alle keuken gerelateerde vragen. Alle gegevens van je keuken blijven onder AVG voorwaarden in ons archief bewaard. Hierdoor kunnen we bij eventuele problemen ook in de toekomst de specificaties erbij zoeken en een passende oplossing vinden. Na 3 of 30 jaar, de service blijft onveranderd!