Over ons

Een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat

Alka Keukens – Over ons

Familiebedrijf ALKA keukens.

Klantgericht, deskundig, creatief en betrouwbaar, zijn al sinds 1981 enkele van de kernwaarden van ALKA keukens. Je bent van harte welkom in de showroom in Heemstede waar Wouter Kruk en zijn team voor je klaarstaan om jouw droomkeuken te realiseren. Met meer dan 40 jaar ervaring en de twee aansprekende keukenmerken SieMatic en A-design kan je bij ALKA keukens terecht voor keukens in alle stijlen; van het strakke minimalistische design van de greeploze keuken, tot een stijlvol ontwerp van een traditionele keuken. Welke stijl jij ook kiest, of wat je budget ook is, kwaliteit staat altijd voorop.

1981

Keukenzaak overgenomen

ALKA keukens, gevestigd aan de Burgwal in Haarlem, is onderdeel van een grote Amsterdamse houthandel. De keukenmarkt verkeerd in zwaar weer. Hypotheekrentes rijzen de pan uit en er wordt maar weinig gebouwd. Reden voor de directie om te stoppen met de keukenafdeling. Karel Kruk, in dienst als verkoper, kreeg de keuze om de WW in te gaan of om de keukenzaak over te nemen. Hij koos voor het ondernemerschap.

Omdat het pand eigendom was van de houthandel, moest de keukenzaak gelijk verhuizen. Een nieuwe locatie werd gevonden in een dubbel pand aan de Byzantiumstraat. Een grote verbouwing was nodig om er een representatieve keukenshowroom van te maken. Hier is het fundament gelegd voor de verdere groei.

1991

Nieuw pand

De woningmarkt is aangetrokken en het gaat voorspoedig met de keukenbranche. ALKA keukens groeit uit zijn jas in het pand aan de Byzantiumstraat. Er is een duidelijke trend zichtbaar naar grotere keukenopstellingen, open keukenruimtes en mooie kookeilanden en daar is in het huidige pand geen ruimte voor.

Boven de toenmalige BMW-showroom Boekenroode op de Cruquiusweg 25 te Heemstede is een grote ruimte beschikbaar. Hier is de mogelijkheid om mooie inspirerende keukenontwerpen te plaatsen. Na een uitgebreide verbouwing kan ALKA keukens in het nieuwe pand trekken. Door de samenwerking met verschillende premium merken is hier een mooie groei mogelijk.

2012

Private label A-design

In 2012 zit Nederland midden in een grote economische crisis; banken gaan failliet, mensen verliezen hun baan en men verkeerd in grote financiële onzekerheid. Om de klanten van dienst te kunnen zijn met kwalitatief aansprekende keukens voor een sympathiekere prijs besluit ALKA keukens een samenwerking aan te gaan met een middelgrote Duitse keukenfabriek. Een mooie collectie wordt samengesteld en geïntroduceerd onder het private label A-design. Dit blijkt een schot in de roos. Waar vele keukenshowrooms moeten sluiten, kan ALKA mooie keukens blijven leveren en komt er uiteindelijk nog sterker uit.

2016

Nieuwe locatie

Het naastgelegen pand, aan de Cruquiusweg 27, komt vrij. Met een groter oppervlak en de ligging op de begane grond is deze locatie nog beter geschikt als keukenshowroom voor ALKA. De oude inrichting wordt volledig gesloopt tot alleen nog de betonnen vloer en plafond zichtbaar zijn. Een compleet nieuwe indeling wordt gemaakt waar de keukens volgens de meest actuele trends mooi tot hun recht komen. Tot op de dag van vandaag zit ALKA keukens tot volle tevredenheid op deze locatie.

“de man van SieMatic maakt meer van jouw keuken” was begin jaren ’80 de slogan van SieMatic, en hoewel het nu zou moeten zijn; de vrouw of man van SieMatic maakt meer van jouw keuken, blijft Wouter en zijn team trouw aan dit motto.

Je bent van harte welkom in de showroom!

Over ons – Het team

Ons team