Hoe duurzaam is een Quooker?

Hoe duurzaam is een Quooker is een veelgestelde vraag in onze showroom. Dat duurzaamheid en comfort samen kunnen gaan bewijst Quooker.
Een kraan waar direct kokend water uitkomt. Dat klinkt als een energieslurper. Maar het tegendeel is waar. Het Quooker-resrevoir is hoogwaardigvacuüm geïsoleerd waardoor er slechts 10 watt nodig is om het water op 108 graden te bewaren. Het is als een soort thermosfles in het keukenkastje. Voor wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt daarom een Quooker zeker niet meer energie dan met een gewone waterkoker.
Kies je een COMBI-Quooker kan je zelfs energie besparen! De COMBI-Quooker kan naast kokend water ook “gewoon” warmwater leveren. Het neemt als het ware de functie van een close-in boiler over. Dankzij de hoogwaardige isolatie is het een hele duurzaam warmwatervoorziening voor de keuken.

Breidt je de Quooker uit met de CUBE, heb je ook nog het gemak van direct bruisend, gekoeld en gefilterd water. Dat is niet alleen heel lekker en gemakkelijk maar het voorkomt dat je nooit meer water in plastic flessen hoeft te kopen. Dat scheelt veel gesleep met zware flessen en natuurlijk heel veel plastic. Dit laat zien dat de Quooker ook op een andere manier duurzaam kan zijn.

De Geschiedenis van Quooker

Net als van ALKA keukens gaat de geschiedenis van Quooker ver terug. Door zijn werk bij Unilever kwam dhr. Peteri in een vroeg stadium in contact met instant soep. Geconcentreerde poeder in een luchtdichtzakje verpakt. Het latere Cup-a-Soup. Je hoeft er alleen kokend water overheen te gieten, en je hebt een lekker kopje soep. Dhr. Peteri dacht bij zichzelf; "mogen we het wel "instant" noemen als we eerst een ketel water moeten vullen en 5 minuten op het fornuis moeten laten staan".
Een idee was geboren en in 1971 was het eerste prototype een feit.
Vele modellen en uitvoeringen later hebben we de Quooker zoals we die inmiddels allemaal kennen. Met het gemak, van direct kokend, warm, gekoeld, gefilterd en bruisend water!
Maar ook aan de esthetiek is gedacht. Er zijn inmiddels vele modellen en diverse kleuren voor de kranen mogelijk. Wil je twee aparte kranen; één voor het "gewone" water en één voor het kokende en gekoelde water, dan is de zgn. TwinTaps wat voor jou. Wil je een alles-in-één kraan dan kan je voor de Fusion kiezen. Komt de kraan in een klassieke keuken is de Classic Round in het goud misschien wat voor jou. In een zwarte greeploze keuken komt de Front black mooi tot z'n recht.
En een Quooker in het Messing Patina tilt elke keuken naar een hoger niveau. Deze kleur leeft echt. Door het gebruik zal deze kraan plaatselijk verkleuren en wordt op sommige plekken misschien donkerder, terwijl het op een andere plek weer lichter wordt. Deze verkleuringen geeft de kraan een mooie vintage look en maakt na verloop van tijd iedere kraan uniek!
Net als ALKA keukens heeft Quooker kwaliteit al sinds het begin hoog in het vaandel staan. Door deze gemeenschappelijke missie, is Quooker ook al bijna sinds het begin van ALKA keukens in 1981 een trouwe partner. Als je beiden zo'n lange geschiedenis kent, werkzaam bent in dezelfde branche en dezelfde klantenbehandeling nastreeft voelt de samenwerking dan ook als "a match made in heaven".
Ben je geïnteresseerd in een Quooker? Kom dan snel langs bij ons in de showroom. Ook als je alleen de huidige kraan vervangen wilt voor een Quooker ben je van harte welkom.

Ben je benieuwd naar wat jij kan besparen met een Quooker? Check hier hoe Duurzaam de Quooker kan zijn!

Doe de bespaarcheck op: quooker.nl/besparen

Deel dit bericht